Via Ringebu naar Trondheim ⛪️
We zetten Tomtom op Ringebu, waar we een staafkerk willen bezoeken en draaien de snelweg weer op. Tot nu toe is dit een goede weg en schieten we lekker op naar het voor ons noordelijkste punt: Trondheim. Af en toe is de weg vierbaans, maar grotendeels twee. Je mag op de tweebaans stukken 80 km/u, wat hard genoeg is met de bochten en de bulten die Noorwegen volop heeft.
Alle bezienswaardigheden staan keurig aangegeven en we draaien de korte uitrijstrook richting de kerk op. Een scherpe bocht naar rechts en een smal en stijl pad brengt ons op een royale parkeerplaats naast de kerk.
Het is een van de vele staafkerken van Noorwegen, prachtig en zelfs nog in gebruik. We lopen langs de graven en ook de begraafplaats wordt nog gebruikt.
We nemen een kijkje in de kerk die van binnen kleiner is dan hij van buiten doet vermoeden. Alles is van hout, behalve de orgeldelen.
Na dit bezoekje doen we weer wat boodschappen en gaan opzoek naar een camping voor de komende nacht. Onderweg stoppen we nog even bij een uitzichtpunt, waar we niet de enige zijn. Af en toe lijkt Noorwegen wel overhyped, vinden wij. Bussen vol toeristen en op de bekende en door social media genoemde plekken worden de bussen leeggegooid.
Foto door het hek genomen met de buspassagiers achter ons.
In Dovre vinden we een kleine camping aan de rivier met een aardige eigenaar: Dovreskogen camping. We slapen een heerlijk nachtje en vertrekken de volgende ochtend richting Trondheim. We rijden door een prachtig stuk Noorwegen en stoppen om een klein stukje van een pelgrimage te lopen en een kleine waterval te bekijken. Hier waren we dan wel weer de enige.
We stoppen uiteindelijk een stukje voorbij Trondheim op Storsand camping en blijven hier twee nachtjes. Een dag later brengen een bezoek aan Trondheim met de bus. Dir lukt makkelijk vanaf de camping. We bezoeken de Nidaros Dom en komen vele pelgrims tegen die de Olavsleden liepen. We kijken in een oud fort en drinken uit een heilige bron. We kijken rond in de mooie stad en stappen voldaan weer in de bus. Morgen vertrekken we weer en zal onze weg de kant van Kristansund op gaan. Waar we dan weer terechtkomen lezen jullie later.
In de fotogalerij staan meer foto’s, het is nl heel lastig om dit in het verhaal toe te voegen op een telefoon.
Liefs ons.
Is het een prachtig land blijf genieten en fijne vakantie nog